ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ:


Ιστορικό Fisher

Πως δημιουργήθηκε η Fisher Research Labs.

Η Fisher Research Labs ιδρύθηκε το 1931 από τον Δρ. Gerhard R. Fisher, ο παγκοσμίου φήμης μηχανικός και εφευρέτης ο οποίος ήταν ο πρώτος που έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ανιχνευτές μετάλλων. Από το απλό ξεκίνημά του στο γκαράζ του Fisher, η Fisher Research Labs είναι μια ιστορία επιτυχίας. Είναι η παλαιότερη επιχείρηση ανιχνευτών μετάλλων στον κόσμο η Fisher Labs και χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την μεγαλύτερη κατασκευή των προϊόντων στον κλάδο.

Η Αρχή

Ο Δρ. Fisher ήταν ένας Γερμανός μετανάστης που σπούδασε ηλεκτρονικά στο πανεπιστήμιο της Δρέσδης, ήταν μηχανικός έρευνας στο Λος Άντζελες στα τέλη της δεκαετίας του 1920 όταν έλαβε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει εκδοθεί πότε για το ραδιόφωνο αεροσκαφών ανιχνευτών κατεύθυνσης. Το επαναστατικό του έργο στον τομέα των αερομεταφορών προσέλκυσε την προσοχή του Δρ.Albert Einstein. Αφότου είδε μια επίδειξη του εξοπλισμού του Fisher, ο Δρ. Einstein προέβλεψε την παγκόσμια χρήση του ραδιοφώνου ανιχνευτών κατεύθυνσης στον αέρα, στην ξηρά και στην θάλασσα. Οι πιλότοι που χρησιμοποίησαν νωρίς το εργαλείο πλοήγησης του Fisher διαπίστωσαν σφάλματα στα έδρανά τους, όταν ήρθαν μεταλλικά αντικείμενα μεταξύ του πομπού και του δέκτη η κάθε φορά που περνούσαν πάνω από ορισμένα εδάφη. Ο Δρ. Fisher προσδιόρισε ότι τα σφάλματα αυτά προκλήθηκαν από την παρουσία υψηλής αγωγιμότητας, στεγανοποιημένες ουσίες. Η ανακάλυψη αυτή οδήγησε στην εφεύρεση ενός φορητού ηλεκτρονικού μέσου αναζήτησης, με βάση την ίδια αρχή που χρησιμοποιούνταν για την ανίχνευση θαμμένων μεταλλικών αντικείμενων και κοιτασμάτων.

Ο Metallascope γεννά μια βιομηχανία

Το 1931 ίδρυσε την Fisher Research Labs στο γκαράζ του στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Ο ίδιος και τέσσερις εργαζόμενοι παρήγαγαν το Metallascope, έναν στιβαρό ανιχνευτή μετάλλων εύκολο στη χρήση. Με τα σημερινά πρότυπα του ελαφρύ ανιχνευτή χειρός του οποίου ήταν μια αδέξια συσκευή με δύο μεγάλα επίπεδα ξύλινα κιβώτια που περιείχαν απλά πηνία χαλκού, πέντε λυχνίες κενού και μερικά ανάμικτα συστατικά. Ο Metallascope σύντομα γοήτευσε την φαντασία της χωράς και σε σύντομο χρονικό διάστημα τον κόσμο. Περίπου το 1933, το Ναυτικό των ΗΠΑ προσέλαβε τον Δρ. Fisher να εγκαταστήσει ένα ραδιογωνιόμετρο πάνω στο dirigible το USS Macon. Ήταν πάνω στο Macon όταν ο Δρ. Fisher ανακάλυψε ότι μεγάλα μεταλλικά κτίρια και βουνά στεγανοποιημένα μπλοκάρουν τις δυνατότητες εξεύρεσης της κατεύθυνσης συσκευής πλοήγησης του.

Η ζήτηση για τους ανιχνευτές μετάλλων αυξήθηκε

Το 1936 η Fisher Labs μετακόμισε σε ένα μικρό κτίριο στο 745 Emerson στο Palo Alto για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για το Metallascope, του οποίου το παρατσούκλι ήταν Μ-Πεδίο εφαρμογής. Λίγο αργότερα στον Δρ. Fisher χορηγήθηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση του. Το Μ-Πεδίο έγινε αποδεκτό πρότυπο για όλους τους τύπους των ηλεκτρονικών μετάλλων ανίχνευσης. Γεωλόγοι τον χρησιμοποιούσαν για τον εντοπισμό του μεταλλεύματος, κυνηγοί θησαυρών βρήκαν θησαυρούς, εταιρείες κοινής ωφελείας εντόπισαν θαμμένους σωλήνες, τα υλοτομία ανίχνευσαν μεταλλικά εγκλείσματα σε πριονισμένα κούτσουρα και οι αρχές του νόμου βρήκαν εγκαταλελειμμένα και κρυμμένα όπλα. Το 1939 λίγο πρίν από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Fisher κινήθηκε σε ακόμη μεγαλύτερο κτίριο στο Palo Alto στην λεωφόρο Πανεπιστημίου. Το 1961 κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου με την Κορεάτικη σύγκρουση, η Fisher Research Labs κλήθηκε να συμβάλει στην τεχνική ικανότητα στην πολεμική προσπάθεια άλλα η επιχείρηση Μ-Πεδίο ποτέ δεν είχε παραμεληθεί.

Θέτοντας τον ρυθμό σε έναν μεταβαλλόμενο κλάδο

Με την αυξημένη δημοτικότητα του Μ-Πεδίο εφαρμογής, καθώς και με δικαιώματα ευρεσιτεχνίας του Fisher, πολλοί ανταγωνιστές άρχισαν να παράγουν παρόμοιο εξοπλισμό ανίχνευσης. Μέσα από αδιάκοπες προσπάθειες της να ενσωματώσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα προϊόντα της και εφαρμόζοντας την μεγάλη εμπειρία στο χώρο των χρηστών της στο σχεδιασμό νέων ανιχνευτών μετάλλων, η Fisher Labs οδήγησε τον κλάδο σε μια νέα εποχή της τεχνολογίας ανίχνευσης, στην ικανότητα και τα προϊόντα. Με την πάροδο των ετών, η Fisher έχει σχεδιάσει και παράγει πολύπλοκα προϊόντα, όπως μετρητές Geiger, συστήματα ραδιοεπικοινωνίας, ανιχνευτές τάσης και εντοπιστές σφαλμάτων καλωδίων.

Ο Δρ. Fisher συνταξιοδοτείται, το έργο του συνεχίζεται

Το 1961 η Fisher Labs μετακόμισε και πάλι σε ακόμη μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής στο Belmont στην Καλιφόρνια. Μέχρι τη στιγμή που ο Δρ. Fisher συνταξιοδοτήθηκε το 1967, το όνομα και το έργο του είχε αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία των ηλεκτρονικών. Η εταιρεία συνέχισε να αυξάνεται και το 1974 η Fisher Research Labs μετακόμισε στο Los Banos της Καλιφόρνια. Όπου κατοικούσαν μέχρι το 2006 όταν αποκτήθηκε από την First Texas Holdings Corporation. Η First Texas Holdings Corporation μετακίνησε την επιχείρηση στο EL PASO στο TEXAS, η οποία συνεχίζει την κληρονομιά του Fisher επαναπροσδιορίζοντας την κατάσταση της τεχνολογίας στην ανίχνευση μετάλλων μέσω τεχνολογικών καινοτομιών. Το αποτέλεσμα μπορεί να βρεθεί σήμερα στο ευρύ φάσμα των προϊόντων Fisher τα οποία έχουν την καλύτερη εργονομία του κλάδου, πιο βελτιωμένη επαφή χρήστη και επαναστατική εξισορρόπηση εδάφους που στοχεύουν στην δυνατότητα διαχωρισμού.

Εργοστάσιο Fisher Research Labs El Paso Texas Αμερική